کاشت دندان چیست | مشکلات و مزایایی ایمپلنت

کاشت دندان یا ایمپلنت دندان، نوعی از گزینه های درمانی محسوب می شود که برای اصلاح دندان ها و درمان آن ها مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطلب ما به بررسی این روش درمانی و معایب و مزایای آن بپردازیم. با ما همراه باشید.
کاشت دندان یا ایمپلنت
دندان در زیبایی چهره و لبخند تاثیر بسیاری دارد، لذا از دست دادن آن ها، به خصوص دندان های جلویی می تواند چهره را مخدوش کند. کسانی که به دلایل مختلف، دندان های خود را از دست می دهند، می توانند از روش درمانی کاشت دندان یا ایمپلنت استفاده کنند.
کاشت دندان در واقع یک نوع پایه از جنس تیتانیوم است که درون استخوان فک به واسطه ی جراحی قرار داده می شود. این پایه های تیتانیومی کاملا با سلول های بدن سازگاری دارند و بدن را با واکنش های شدید مواجه نمی سازند. بعد از قرار گرفتن این پایه ها، ایمپلنت صورت می گیرد و دندان پزشک می تواند دندان های جایگزین را روی آن ها سوار کند، که این دندان ها می توانند متحرک و یا دائم باشند.
لازم به ذکر است بعد از قرار گرفتن این پایه ها، فک شروع به استخوان سازی در سطح ایمپلنت می کند و به راحتی به فک جوش می خورد. البته لازم به ذکر است که این فرآیند، مدت 3 الی 4 ماه به طول می انجامد تا پایه تیتانیومی کاملا توسط استخوان ها فراگرفته شود.

مراحل کاشت دندان یا ایمپلنت

برای آنکه ایمپلنت روی فک بیمار صورت گیرد، ابتدا در ناحیه مورد نظر، ایجاد بی حسی می کنند. سپس ایمپلنت را درون استخوان فک قرار می دهند. برای آنکه تاج و روکش دندان روی آن سوار شود، می بایست بین 12 الی 24 هفته زمان بگذرد تا ایمپلنت به طور دقیق در استخوان فک جا گیرد. در این مدت پروتز موقت به کار گرفته می شود تا بعد از گذشت این زمان، روکش دندان روی پایه ایمپلنت قرار گرفته شود.

مزایای ایمپلنت

کاشت دندان دارای مزیت هایی ست که می توانیم از جمله ی آن ها، به موارد زیر اشاره کنیم:
1. کاشت دندان به راحتی می تواند زیبایی از دست رفته ی دندان ها را باز گرداند. ضمن آن که این شیوه درمانی به راحتی با رنگ سایر دندان ها هماهنگی دارد و با قرارگیری در شکاف ها، مشکلات دندانی و زیبایی را حل می کند.
2. ایمپلنت شکل صورت را حفظ می کند. از آن جایی که از دست دادن دندان ها می تواند ساختار صورت را بر هم زند، ایمپلنت می تواند جایگزین دندان های از دست رفته شده و به حفظ شکل صورت کمک کند.
3. از آنجایی که کاشت دندان به منظور جایگزینی دندان ها صورت می گیرد، می تواند به توانایی فرد در تلفظ صحیح کلمات کمک نماید. اگر ایمپلنت دندان نزد فردی متخصص صورت گیرد، بیمار از این بابت با مشکلی مواجه نخواهد بود.
4. یکی دیگر از مزیت های کاشت دندان این است که در این روش هیچ حفره ای در دهان وجود نخواهد داشت. دندان های مصنوعی و استفاده از پروتزهای در دهان حفره ایجاد می کنند در صورتی که ایمپلنت دندان این مشکل را برطرف می سازد.
5. مراقبت از کاشت دندان آسان است. دندان های کاشته شده چیزی شبیه به دندان های خود ما در دهان هستند. از آن جایی که متحرک نیستند، نیازی به مراقبت های ویژه ای ندارند.
6. از دندان های اطراف نیز پشتیبانی می کند. این دندان های کاشته شده از آن جایی که میان سایر دندان ها قرار می گیرند، به راحتی از دندان های اطراف خود پشتیبانی می کند.
7. بیمار پس از استفاده از روش کاشت دندان برای بازیابی دندان از دست رفته، هنگام صرف غذا احساس راحتی خواهد داشت. چرا که در این روش ارتفاع استخوانی حفظ می شود و سرعت تحلیل آنها کاهش میابد. ضمن آنکه در این روش به طور کلی کیفیت استخوان های دندان حفظ می شود. لذا تمامی این موارد سبب می شود که در این روش راحتی بیمار تامین شود.

معایب ایمپلنت

در کنار تمام مزیت هایی که از این روش گفتیم، باید بگوییم که کاشت دندان معایبی نیز دارد:
– این روش، یکی از گرانترین روش های درمانی محسوب می شود، لذا بسیاری از بیماران برای پرداخت هزینه های ایمپلنت، با مشکل مواجه می شوند.
– چنانچه بیماران به متخصص مراجعه نکنند، ممکن است کاشت دندان ایجاد عفونت کند که این یکی از مهم ترین عوارض استفاده از این روش محسوب می شود.
– این روش برای کسانی که خواهان روش های درمانی سریع هستند، مناسب نیست. چرا که مراجعه پی در پی به پزشک را می طلبد و بسیار زمان بر می باشد.
– علاوه بر این، لازم است که بیمار بعد از بهبود کامل، در سال های آتی نیز برای چکاپ پزشکی، به دندان پزشک مراجعه کنند. از آن جایی که مشکلات ناشی از ایمپلنت های دندانی، بدون درد می باشد، ممکن است بیمار متوجه نشود. لذا بعد از 2 یا 3 سال، مراجعه به پزشک و عکس برداری از دندان های کاشته شده، لازم است.
امروز بسیاری از دندانپزشک ها از کاشت دندان به عنوان روش درمانی جایگزینی دندان های از دست رفته استفاده می کنند. همان طور که مشاهده کردید، این روش مزایا و معایبی دارد که در کل توصیه می شود برای مشاهده ی نتایج بهتر، به پزشک قابل اعتماد و متخصص مراجعه نمایید.

Leave a Reply