لمینیت دندان | فواید و مشکلات لمینیت دندان

افرادی که می خواهند دندان هایی زیبا و درخشان داشته و طرح لبخند آن ها خوشایندتر باشد، می توانند از راه حل اصلاح طرح لبخند لمینیت بهره مند شوند.
از آن جایی که لمینیت دندان یکی از روش های بدون درد و کمتر آزاردهنده برای بیمار بوده و به نسبت دیگر راه حل های دندانپزشکی زیبایی ساده می باشد، تمایل مراجعان بیشتر به سمت این تکنیک زیبایی دهان و دندان سوق پیدا کرده است.
لمینیت یک روش از میان راه حل های نوین دندانپزشکی زیبایی به شمار می رود و نمی توان آن را در گروه درمانی قرار دارد.
لبخند زیبا و دندان های سالم، سفید و درخشان باعث بالا رفتن حس اعتماد به فرد در افراد شده و احساس بهتری حین خندیدن خواهند داشت.

لمینیت چیست؟

لمینیت لایه ای ست که روی دندان های فرد قرار گرفته و با شکل گیری منظم، براق و خوش تراش؛ طرح لبخند جذاب و زیبایی به وجود می آورد.
لمینیت می تواند از جنس سرامیک یا کامپوزیت باشد. ساختار لمینیت ها شبیه به خود جنس دندان بوده و ظاهری کاملا مشابه با آن دارند. به صورتی که لبخند فرد پس از لمینیت طبیعی به نظر خواهد رسید.
لمینیت ها به وسیله ی چسب های مخصوص روی دندان های اصلی فرد قرار می گیرند. این چسب ها طول عمر بسیار زیادی داشته و در صورتی که صدمات جدی و عدم نگهداری از سوی فرد روی ندهد، می توان مدت ها نسبت به بقای آن ها اطمینان داشت.
لازم به ذکر است که لمینیت کامپوزیتی قیمتی به مراتب ارزان تر از لمینیت سرامیکی دارد و به همان اندازه طول عمر کمتری نیز می توان از آن انتظار داشت. اما لمینیت سرامیکی هم دوام بیشتری دارد و هم میزان درخشندگی بالاتری از خود نشان می دهد.
برای انجام و چسباندن لمینیت ها (از نوع سرامیکی) باید لایه ای نازک و ناچیز از روی دندان های فرد تراش زده شود. به همین دلیل این عمل اصلاح و زیبایی دندانپزشکی باید به وسیله ی پزشک مجرب انجام بگیرد. کم تجربه بودن و عدم رعایت اصول می تواند به تراش خوردن بیش از اندازه ی لایه دندان منجر شده و پایه دندان ها را ضعیف نماید.
لایه ی سرامیکی لمینیت چیزی نزدیک به 2 میلی متر ضخامت داشته و متناسب با فرم و سایز دندان های اصلی فرد، قالب گیری شده و در لابراتور دندانپزشکی ساخته می گردد.
اما در مورد لمینیت های کامپوزیتی، ضخامت آن ها به چیزی در حدود 0.5 میلی متر می رسد. معمولا قالب گیری صورت نگرفته و لایه ی کامپوزیت به صورت مستقیم روی دندان قرار می گیرد. این لایه به وسیله ی اشعه روی دندان محکم شده و به صورت ثابت چسبیده می شود.
لمینیت های کامپوزیتی غالبا بدون تراشیدن مینای دندان روی دندان ها چسبانده می شوند، اما برای قرار دادن لمینیت های سرامیکی معمولا دندانپزشک زیبایی می باید لایه ای هر چند نازک را از روی مینای دندان ها برداشته و سطح دندان را برای پذیرش لمینیت آماده سازد.

لمینیت دندان سرامیکی یا کامپوزیتی؟

این سوالی ست که احتمالا تمام متقاضیان انجام چنین راهکار اصلاح طرح لبخند دارند. در پاسخ به این سوال باید گفت که هر یک از این روش ها مزایا و معایب خود را دارند. همان طور که گفتیم لمینیت کامپوزیتی نیازی به تراش دادن لایه ی رویی دندان اصلی ندارد و از این جهت می توان آن را با صدمه ی کمتری بر دندان های اصلی همراه دانست. اما لمینیت سرامیکی در مقابل دارای مقاومت بیشتری بوده و در ضمن چیزی که به دنبالش هستیم، یعنی زیبایی را در سطح بالاتری ارائه می دهد. جنس سرامیکی لمینیت ها براق تر بوده و طول عمر بالاتری در مقاومت مقابل رنگ دانه ها نیز از خود نشان می دهد.

کاربردهای لمینیت دندان

اما کاربردهای لمینیت دندان و بهترین کاندیداهای این روش درمانی اصلاح طرح لبخند موارد زیر را شامل می شوند:
– نامنظم بودن دندان ها
– بدشکلی و کجی دندان ها
– بد رنگ بودن دندان ها (تیرگی یا زرد بودن)
– بوی بد دهان
– کوتاهی دندان ها
توجه داشته باشید که موارد فوق در شکل بسیار پیشرفته و حاد، احتمالا نیاز به دخالت های دیگر دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی نیز داشته باشند.
مراقبت های پس از لمینیت کردن
اگر چه لمینیت کردن جزء ساده ترین ها در روش های دندانپزشکی زیبایی به شمار می رود، اما باید مراقبت های پس از آن را با دقت لحاظ نمایید.
این مراقبت ها در گروه های زیر جای می گیرند:
– رعایت بهداشت دهان و دندان به صورت دقیق و کاملا منظم
– استفاده از نخ دندان در کنار مسواک زدن پس از هر وعده ی غذایی
– اجتناب از خوردن متداول خوراکی های ترش یا دارای خاصیت اسیدی
– پایان دادن به دندان قروچه کردن (لازم به ذکر است؛ افرادی که عادت به دندان قروچه کردن دارند، به هیچ عنوان کاندیدهای مناسبی برای لمینیت کردن نیستند. این افراد پیش از لمینیت باید عادت دندان قروچه ی خود را کنار بگذارند و در صورتی که قادر به این کار نیستند، می باید روش دیگری را برای زیباسازی طرح لبخند خود انتخاب نمایند.)
– خودداری کردن از گاز زدن و جویدن خوراکی های سفت و سخت
– به حداقل رساندن خوراکی های دارای رنگ مانند نوشابه ها، قهوه و …

چه کسانی نباید لمینیت انجام دهند؟

این روش برای افرادی که دارای دندان های بسیار کوتاهی هستند و یا پوسیدگی های زیادی دارند، مناسب نمی باشد. معمولا دندانپزشک زیبایی استفاده از روکش های دندانی را برای این افراد توصیه می نماید.
همین طور نامنظمی شدید و کج بودن قابل توجه دندان ها پیش از لمینیت کردن، نیاز به روش های اصلاحی دیگر از جمله ارتودنسی خواهد داشت.
به علاوه دندان هایی که میزان زیادی از مینای خود را از دست داده اند، برای لمینیت کردن مناسب نیستند و باید روش های اصلاح زیبایی دیگری از سوی دندانپزشک به بیماری توصیه گردد.
در نهایت این دندانپزشک زیبایی ست که با بررسی کامل دهان و دندان ها، شکل فک و وضعیت لثه ها، بهترین اعمال اصلاح طرح لبخند را به بیمار پیشنهاد خواهد داد.

Leave a Reply