از باندینگ دندان چه می دانیم؟

یکی از روش هایی که به زیباسازی لبخند افراد منجر می شود، باندینگ دندان می باشد. باندینگ از اعمال دندانپزشکی زیبایی ست که نسبت به دیگر روش ها ساده تر بوده و نیازمند هیچ گونه جراحی نمی باشد. اگر دندان های ترک خورده یا لب پر شده دارید و یا به هر دلیل دندان های شما تغییر رنگ جدی داده اند، می توانید از این روش دندانپزشکی زیبایی برای برطرف ساختن آن ها و دست یافتن به دندان هایی براق و زیبا بهره مند شوید.

در باندینگ دندانپزشک از لایه ای بر پایه ی ماده رزین که نوعی پلاستیک با طول عمر بالا و مقاوم است برای برطرف ساختن نازیبایی های دندانی استفاده می کند. این لایه در طیف رنگ های دندانی مختلف وجود دارد و دندانپزشک قادر می باشد با دست باز رنگی متناسب با دیگر دندان های سالم فرد انتخاب کند.

این روش اصلاح طرح لبخند نسبت به دیگر روش ها ارزان تر بوده و فرآیند کوتاه مدت و ساده تری نیز دارد. به همین علت مراجعات بسیاری به دندانپزشکان زیبایی جهت استفاده از این روش برای زیباسازی طرح لبخند و دندان ها می شود.

کاندیدهای باندینگ

اما چه نوع مشکلات زیبایی دندان را می توان به وسیله ی باندینگ برطرف کرد؟

همان طور که در ابتدا نیز اشاره ای داشتیم، دندان های شکسته و لب پر شده یا دندان هایی که ترک خورده اند، به وسیله ی باندینگ اصلاح خواهند شد.

برخی اوقات بین دندان ها فاصله های ناخوشایندی را می بینیم که باعث از دست رفتن زیبایی کامل لبخند می شوند؛ با استفاده از باندینگ می توان این فاصله ها را پوشش داد.

همین طور تغییر رنگ دندان ها نیز می تواند به وسیله ی لایه رزین باندینگ اصلاح شود.

دندان های کوتاه نیز که در تناسب با دندان های کناری خود نیستند، با کمک گرفتن دندانپزشک زیبایی از روش باندینگ، افزایش طول یافته و اصلاح می گردند.

به علاوه از این روش برای ترمیم دندان های پوسیده شده و پر کردن سوراخ های ایجاد شده در دندان ها استفاده می گردد. به واقع باندینگ هم کاربرد زیبایی داشته و هم به عنوان یک ابزار درمانی دندانپزشکی مورد استفاده قرار می گیرد.

گونه های مختلف باندینگ

باندینگ دندان در دو گونه ی کامپوزیت مستقیم و کامپوزیت چسبنده می باشد. این دو نوع مختلف در موارد گوناگون کاربرد دارند و این دندانپزشک زیبایی ست که تعیین می کند کدام شکل از آن باید برای هر فرد بسته به مورد به کار برده شود.

معرفی باندینگ کامپوزیت مستقیم

کامپوزیت مستقیم روش ساده تری ست که در آن دندانپزشک از لایه باندینگ برای اصلاح ترک های دندانی، شکستگی و تغییر رنگ ها استفاده می کند. همین طور این روش می تواند پوسیدگی ها را نیز پر نماید. در این روش نیازی به تراش دادن دندان یا برداشتن لایه ای از روی آن نیست، بلکه لایه کامپوزیت به صورت مستقیم روی دندان قرار گرفته و زیبایی و اصلاحات مورد نظر را به وجود می آورد.

معرفی باندینگ کامپوزیت چسبنده

اما در باندینگ کامپوزیت چسبنده وضعیت مقداری متفاوت است. در این روش، دندانپزشک با استفاده از یک ماده دارای خاصیت اسیدی سطح دندان را مقداری زبر می کند. سپس این ماده ی اسیدی از روی دندان به خوبی زدوده شده و رزین کامپوزیت، دندان را پوشش می دهد. این کامپوزیت چسبنده فرمی محلولی داشته و توسط دندانپزشک ماهر به شکل و سایز دلخواه درمی آید. برای سفت کردن محلول کامپوزیت چسبنده، از پرتو لیزری استفاده می شود. بعد از این که کامپوزیت چسبنده سفت شده و در جای خود روی دندان محکم شد، لبه های اضافی آن برطرف شده و صیقل داده می شود.

مزایای باندینگ

از مزایای باندینگ می توان به فرآیند ساده و سریع آن اشاره کرد. معمولا برای هر دندان یک جلسه درمانی زیبایی کافی می باشد. همین طور این روش اصلاحی زیبایی نسبت به دیگر روش ها ارزان قیمت تر می باشد.

به علاوه در باندینگ حداقل دستکاری دندان و تراش دادن فرم اولیه ی آن را داریم. به همین جهت می توان گفت که با استفاده از باندینگ، عمل زیباسازی دندان ها و اصلاح طرح لبخند کمترین صدمه را به پایه ی اصلی دندان می زند.

معایب باندینگ

نمی توانیم معایب خاصی برای باندینگ دندان ها ذکر کنیم. تنها شاید بتوان به این موارد اشاره کرد که پس از انجام باندینگ فرد نمی باید خوراکی های سفت و سخت چون هویج را گاز بزند. همین طور شما باید در استفاده از دندان های خود رفتارهای غلط قبلی را مانند جویدن اجسام سخت کنار بگذارید. همچنین دیگر قادر به تخمه شکستن نخواهید بود.

نکته: به خاطر داشته باشید که پس از انجام باندینگ روی یکی یا چندین دندان خود، بهداشت دهان و دندان را بیش از گذشته دنبال کرده و حتما در کنار مسواک و نخ دندان از دهانشویه های معتبر نیز استفاده کنید.

توصیه می شود که پیش از تصمیم گیری حتما با یک دندانپزشک زیبایی مجرب مشورت نموده و معاینه های ابتدایی را با دقت کامل دنبال نمایید.

 

 

Leave a Reply